Wakkerpolis en woekerpolis akkoord, wat is het verschil?

 In Nieuws

Wordt wakker! NN heeft woekerpolisschikking getroffen

Verzekeraar NN heeft onlangs een principe schikking getroffen met een aantal claimstichtingen, waaronder de Stichting Wakkerpolis.

Veel van onze relaties, afkomstig uit het klantenbestand van voorheem Geijsel Kroon, hebben zich in het verleden al kunnen aanmelden bij de stichting Wakkerpolis.

Dit betrof de verzekerden met een beleggingspolis bij Nationale/Nederlanden waarbij een discussie is ontstaan over de kosten van de verzekering.

Er is namelijk verschil tussen een ´woekerpolis´ en een ´Wakkerpolis´.

 

Het verschil tussen een ´Woekerpolis´ en een ´Wakkerpolis:

 

Plat samengevat heeft een aanbieder van een Woekerpolis tijdens de looptijd meer kosten aan de polis toegerekend dan door de klant verwacht had mogen worden. De verzekeraars hebben die doorlopende kosten van de beleggingswaarde van die polis afgehaald waardoor er uiteindelijk steeds minder belegd werd. Hiermee werden de enthousiaste prognose onhaalbare doelstellingen.

Bij de Wakkerpolis heeft de verzekeraar, Nationale-Nederlanden in dit geval, bij het aangaan van de verzekering een aantal kosten genoemd die ten laste van het rendement van de polis zouden komen. Dat rijtje was niet volledig omdat daarbij niet de afsluitprovisie voor het intermediair werd genoemd. Het genoemde rijtje met kosten was dus niet compleet en daar wordt NN nu op afgerekend.

In januari 2024 is echter een principeakkoord tot stand gekomen waarbij de gedupeerden die zich hebben aangemeld worden gecompenseerd.

Recent Posts

Leave a Comment